Posts

Posts uit juni, 2018 tonen

Klosterneuburg 2

Afbeelding
We blijven een dagje extra op de camping. We bezoeken vandaag de stad en de stiftkerk. Een aardig juweeltje van architectuur. Na een uurtje houden we het voor bekeken en trekken het stadje binnen. Aardige omgeving met heel wat drukte en gezellige winkeltjes. Tegen de middag zijn we terug op de camping en wordt het platte rust met een natje en een droogje. Straks spelen de Belgen hun openingsmatch op het WK.

Wenen

Afbeelding
Vanmorgen vroeg vertrokken naar Wenen-centrum met de fiets. zoals gisteren een ritje van 15 km over fietswegen tot pal in het centrum. Belvedere Wenen en zijn omgeving zijn erg fietsvriendelijk. En daar wordt duchtig gebruik van gemaakt. Som is het zeer druk op de fietspaden en is het uitkijken geblazen. Je kan zowat alle bezienswaardigheden bekijken en bezoeken met de fiets. Alle mogelijke richtingen worden met groene bordjes aangegeven en met offline maps en navigation op je smartphone wordt je feilloos door de stad gestuurd. Shönbrunn Wij gebruikten de hopon-hopoff-bus om de stad te verkennen. Waar we gisteren de rode route deden is het vandaag de beurt aan de blauwe. Deze brengt ons langs de mooiste plekjes waaronder Shönbrunn, Belvedere, de opera.... Je kan trouwens bij iedere plek afstappen om wat te bekijken om nadien weer op te stappen en verder te verkennen. Johann Straus Wenen is dus een fantastische en bruisende  stad die heel wat te

Klosterneuburg

Afbeelding
We rijden vandaag naar de camping van Klosterneuburg . We proberen er vroeg te zijn want deze plaats loopt vroeg vol, zo kort bij Wenen . Dat is ook zo als we tegen de middag aankomen. Plaats nummer 12 is nog vrij. We installeren de camper en trekken onmiddellijk naar het stadscentrum van Wenen. Een ritje met de fiets van om en bij de 15 km via de "Donauradweg". Vanaf de camping kom je dan helemaal tot in het centrum van Wenen. In het centrum van Wenen nemen de hopon-hopoff-bus om zo een ovezicht van de stad te krijgen, een ritje van ongeveer 2.5 uur. Na de trip kuieren we nog even door het centrum en keren daarna terug naar de camping om te avondmalen.

Krems-Stein

Afbeelding
Mooi weer vandaag. De temperaturen lopen op tot 22 graden. We rijden naar Krems an der Donau , een vrij grote en drukke stad. We rijden naar de camping. Kiezen ons een plaats uit en trekken richting centrum en Altstad. Mooie stad maar ze lijkt weer op de voorgaanden. Na de middag wordt het rusten en genieten van de boten en cruiseschepen die voorbij varen op de Donau. We genieten van een prachtige avond en kijken voetbal straks.

Grein

Afbeelding
Vandaag is het beter weer. Bewolkt maar droog en tegen de middag stijgen de temperaturen naar 21 graden. We zijn vroeg uit de veren, ontbijten en vertrekken richting Grein. Linz laten we links liggen want van steden hebben we een beetje genoeg gehad. Maar eerst houden we halt in Mauthausen om het voormalige nazi-concentratiekamp te bezoeken. Indrukwekkend. En dan zien we nog maar de overblijfselen van wat het ooit was. Opvallend, heel wat scholen bezoeken deze plaats. Tegen de middag rijden we naar Grein , naar de camping . Niks bijzonders maar we hebben weer een slaapplaats voor vanavond. Even door het stadje kuieren en dan de fiets op om over asfalt te fietsen richting Aschach. We zijn op tijd terug aan de camper voor het avondeten en de start van het WK-voetbal.

Aschach

Afbeelding
Een regendag vandaag. Heel de nacht heeft het hard geregend en geonweerd. Het is ook heel wat frisser vandaag. We halen nog amper 15 graden. We rijden vandaag langs de Donau naar Aschach an der Donau. Een kleine 60 km verder op. We zitten vanaf nu in Oostenrijk. De camperplaats vinden we maar niets. Daarom rijden we door naar camping-pensionKaiserhof , eveneens in Aschach. Een prachtige plaats aan de Donau. Met een prachtig panorama voor ons van bergen, rivierwater, rotsen, groen, eenden en zwanen met daar tussendoor de cruiseboten en vrachtschepen. Kortom idyllisch. Na de middag toch maar de fiets op ondanks de regen. We maken een kort tochtje van om en bij de 25 km. Na iedere bocht toont de Donau zich van zijn mooiste kant. Heel wat mooier dan in Duitsland. Trouwens aan fietsers geen gebrek hier want de fietspaden zijn zowat overal verhard. Morgen trekken we weer verder.

Passau

Afbeelding
Na het onweer van gisterenavond is het vanmorgen heel wat koeler. Een hele verademing. We rijden rond 9.00 uur naar Passau , naar de camperplaat bij de haven. Het is er al druk ondanks het feit dat er geen voorzieningen zijn. Er zijn er nog twee maar deze was gratis. Met de fiets naar de stad dan maar, een 2 a 3 km rijden. we parkeren de fiets aan de boorden van de Donau om dan te voet de stad te verkennen.  Wat een prachtige stad is dit, een parel aan de Donau. De "altstad" met zijn smalle straatjes spreekt tot de verbeelding. De "dom" ziet er prachtig uit en is een juweeltje binnenin. Achter ieder hoekje wacht weer een verrassing. Aan luxe is er in Passau ook geen gebrek. Een prachtige winkelstraat waar zowat alles te krijgen is wat men maar wenst. Aan eten en drinken geen gebrek. Langs de donauboulevard flaneren de toeristen en staan in bewondering voor de cruiseboten die af en aan varen. Tussen de hoge rotsen en de stad stroo

Vilshoven

Afbeelding
Vanmorgen vroeg uit de veren want de zon komt al piepen. Het wordt heet vandaag. Na het ontbijt rijden we richting Vilshoven , een drie kwartier rijden. We rijden naar de camperplaats en installeren ons. We bezoeken eerst het centrum. Weerom een mooi stadje maar ze gaan stilaan allemaal op elkaar lijken. Tegen de middag gaan we op restaurant want 's middag kan je hier in heel wat zaakjes eten aan de halve prijs t.o.v. 's avonds. Terug bij de camper is het schuilen voor de hitte. De temperaturen gaan vlot voorbij 30 graden. In de late namiddag fietsen we langs de Donau en vanaf hier zijn de "radwegen" wel verhard, meer bepaald geasfalteerd. We fietsen terug door de stad en doen nog een terrasje. Tegen de avond rusten we bij de camper maar al gauw moeten we schuilen voor een stevig onweer.

Straubing

Afbeelding
Vanmorgen met een heerlijk weertje vertrokken naar Straubing . Net voor de stad een oponthoud vanwege een marathonwedstrijd. We kunnen niet door de stad. De GPS brengt geen soelaas. Maar via google maps  rijden we een ommetje en komen zo toch op de camping terecht. Even overleggen en dan wordt het eerst een stadsbezoek om daarna een uurtje rond te fietsen , soms langs de Donau, soms langs velden en weiden. Maar een echte Donauradweg vind je hier niet of je zou een flink stuk van de rivier moeten fietsen wat voor ons niet mee zo interessant is. De stad ziet er prachtig uit. Veel bezienswaardigheden waaronder een heleboel kerktorens in alle soorten, kleuren en vormen. Een toffe winkelstraat geeft de stad nog meer cachet. Spijtig dat het vandaag zondag was want dan zijn alle winkels gesloten.

Bad Abbach

Afbeelding
Vanmorgen was het bewolkt tijdens het ontbijt aan de camper. Maar tegen de tijd dat we de camperplaats verlieten begon het weer flink op te warmen. We zetten koers naar Bad Abbach, een twintigtal km verder op. We rijden eerst naar de camperplaats bij het zwembad en verkennen daarna het leuke maar kleine stadje te voet. Na een natje en een droogje, in het centrum, fietsen we eerst richting Kelheim langs de Donau maar dat valt eventjes tegen. Onverharde wegen en weinig zicht op de Donau doen ons eerder dan verwacht terug keren op onze stappen. Je hebt hier in Duitsland trouwens een stevige fiets nodig om langs de Donau te fietsen. Dan maar de andere richting uit, naar Regensburg. Dat valt beter meer. De Donauradweg is deels geasfalteerd, deels onverhard maar deze stukken liggen er beter bij dan daarstraks. In het terug rijden ontsnappen we aan een onweer en zijn net op tijd terug aan de camper. Als de bui over is, is het tijd voor een stevige douche. Vanavond

Kelheim

Afbeelding
Mooi weer vanmorgen na een onweersbui gisterenavond. We ontbijten en rijden rond 9.00 naar Kelheim , om en bij de 50 km. We zoeken de camperplaats op, topplaats trouwens, en installeren de camper.  Maar wat is het heet vandaag. We stevenen weer naar 30 graden op de middag. We trekken naar de "altstad". Rustig stadje in een mooie omgeving. Het is er aangenaam kuieren. Toeristenboten varen af en aan. Platte rust in de namiddag want het is te warm om te gaan fietsen. We wachten tot 17.00 uur en maken een tochtje langs de Donau, slechts 10 km. Geweldig mooi panorama met opstaande en overhangende rotsen en daar tussen het heldere, groen, hardstromende water van de Donau. Een Duitser verzekerde mij dat we daar door de mini Grand Canyon zouden rijden. En hij had gelijk. De plaatselijke bevolking liet zich de afkoeling in het donauwater wel bevallen. Terug naar de camper. Rusten geblazen bij een natje en een droogje. Morgen zien we wel weer wat het wordt.

Ingolstadt

Afbeelding
Vandaag zetten we koers naar Ingolstadt. Een ritje van 70 km over de A9 Richting Munchen. We zoeken de camperplaats op maar helaas helemaal vol. Het was er trouwens ook veel te druk voor ons. Wel vlak bij het centrum en naast de Donau. Maar met een personenautoparking naast je deur weet je het wel. Het weer is vandaag wat aangenamer, niet te warm met   een licht briesje. Een temperatuur van om en bij de 23 graden. Dan maar de camping " Am Auwaldsee ". Vlak bij het meer en op slechts 4 km van het centrum als je de afstand met de fiets doet ten minste. Wij dus met de fiets naar de stad via een bosweg die ons tot vlak in het centrum brengt. Mooie stad met prachtige gebouwen, een grote winkelstraat met alles erop en eraan. Na een drietal uren houden we het voor bekeken en keren terug naar de camping. Even de riem eraf bij een heerlijke Duvel, jaja ook mevrouw. Straks nog een ritje met de fiets rond het meer en dan zit de dag er weer op. SK

Hilpoltstein

Afbeelding
Tweede reisdag vandaag. Vanmorgen met een stralend zonnetje wakker geworden. Rustig ontbeten en even later vertrokken richting Nurenberg om dan naar de camperplaats in Hilpoltstein te rijden. Er zijn er twee. Wij staan aan het Main-Donau-kanaal. Prachtige, groene en rustige omgeving. Maar geen voorzieningen. Wie die wel wil moet naar de Rothsee even verder op. Op de middag is het al vrij warm. Toch rijden we met de fiets een rondje Rothsee. Even terug naar de camper om daarna Hilpolstein-stad te verkennen. Een aangename en vriendelijk omgeving. Tegen 16.30 zijn we terug aan de camper om er voor vandaag de riem  af te leggen. Rustig genietend van het warme weer met een Leffe op tafel. Wat kan het leven simpel zijn. De zon is ondertussen verdwenen en hier en daar rommelt het in de lucht. Onweer op komst.

Kitzingen

Afbeelding
Vanmorgen, 5 juni 2018 vertrokken richting Duitsland. Via Aken, Keulen, Koblenz, Frankfurt luchthaven en Wurtsburg komen we in Kitzingen op de camperplaats rond 14.00. Het was een aangename rit van om en bij de 450 km met een bewolkte hemel en aangename temperaturen. Rond de middag kwam het zonnetje erdoor en begon het aardig warm te worden. Uitblazen aan de Main om daarna het stadje te gaan bezoeken. Kitzingen is een aangenaam stadje. Tegen de avond naar een restaurant om daarna van een mooie avond te genieten.