Wenen

Vanmorgen vroeg vertrokken naar Wenen-centrum met de fiets. zoals gisteren een ritje van 15 km over fietswegen tot pal in het centrum.

Belvedere

Wenen en zijn omgeving zijn erg fietsvriendelijk. En daar wordt duchtig gebruik van gemaakt. Som is het zeer druk op de fietspaden en is het uitkijken geblazen. Je kan zowat alle bezienswaardigheden bekijken en bezoeken met de fiets. Alle mogelijke richtingen worden met groene bordjes aangegeven en met offline maps en navigation op je smartphone wordt je feilloos door de stad gestuurd.

Shönbrunn

Wij gebruikten de hopon-hopoff-bus om de stad te verkennen. Waar we gisteren de rode route deden is het vandaag de beurt aan de blauwe. Deze brengt ons langs de mooiste plekjes waaronder Shönbrunn, Belvedere, de opera.... Je kan trouwens bij iedere plek afstappen om wat te bekijken om nadien weer op te stappen en verder te verkennen.




Johann Straus


Wenen is dus een fantastische en bruisende  stad die heel wat te bieden heeft. Hier kan je dagen vertoeven zonder je te vervelen. Wij hielden het op twee.

Nog even langs de straten flaneren om dan vermoeid en voldaan terug te keren naar de camping.


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Aschach

Passau

Bad Abbach